Slovenská lekárska komora

Sme členmi

AEMH CPME

2017 2018 2019
2014 2015 2016
2011 2012 2013
2008 2009 2010

 

2019

LEKOM SKI 2019

Prišli, lyžovali, zvíťazili. Hoci počasie na Roháčoch nám tento rok práve v deň súťaže neprialo a dolu pod kopcom pršalo, účastníkov trinásteho ročníka lyžiarskych pretekov zdravotníkov to nezlomilo. Na štarte na kopci sa počasie dokonca tesne pred štartom umúdrilo a začalo snežiť.

Tak ako každý rok, aj tentokrát pretekali nielen dospelí, ale aj deti. Ceny, ktoré venovali partneri a sponzori Slovenskej lekárskej komory – Motor Car Group, VÚB lízing, VÚB banka, Wὓstenrot, Zepter, Gemerka, networks services, Lekár a.s a Allio boli naozaj lákavé.

Celkovo sa na trať dlhú 900 metrov s prevýšením 130 metrov postavilo 79 pretekárov, ktorí súťažili v deviatich kategóriách podľa veku. V kategórii detí do 10 rokov bol najrýchlejší Jakub Homola, do 15 rokov to bol Richard Haberern. Ženy sa postavili na štart v troch kategóriách – nad 56 rokov si zlatú trofej odniesla Dana Nejedlá, nad 41 rokov sa z najcennejšej medaily tešila MUDr. Andrea Nagyová a v kategórii najmladších pretekárok-žien do 40 rokov prvé miesto vyhrala Katarína Janotová.

Mužov bolo na tohtoročnom Lekom Ski viac ako žien, a tak súťažili až v štyroch kategóriách. Spomedzi najstarších pretekárov nad 61 rokov bol najrýchlejší Poliak Jaroslaw Paja, v kategórii medzi 51-60 ročnými zvíťazil takisto poľský lekár Dr. Med. Jacek Sroczyński, medzi mužmi do 50 rokov si zlatú medailu odniesol MUDr. Martin Haberern a medzi najmladšími pretekármi-mužmi najrýchlejšie prešiel cieľovou páskou František Lipka.

Najrýchlejším pretekárom spomedzi všetkých súťažiacich sa stal s časom 36,85 sekundy MUDr. Richard Haberern, ktorý si odniesol aj hlavnú cenu – zapožičanie automobilu Mercedes Benz triedy A,B alebo CLA podľa vlastného výberu na celý víkend. Pikoškou je, že ešte rýchlejší bol jeho syn – otca prekonal o takmer 1,5 sekundy. Vzhľadom na vek si však odniesol „iba“ model vysnívaného auta. Smútiť však nemusí – ozajstný mercedes totiž „ostáva“ v rodine.

Po slávnostnom odovzdaní cien, ktoré si výhercovia prevzali z rúk prezidenta SLK MUDr. Mariana Kollára a riaditeľa pretekov MUDr. Dušana Krkošku, PhD., MBA nasledoval spoločný guláš a pozvánka na večerný raut v kolibe v Zuberci. O tom, že ani tam nebola núdza o dobrú náladu a vynikajúce tanečné kreácie, sa môžete presvedčiť v našej galérii TU.

„Už teraz sa tešíme na budúci ročník Lekom Ski 2020, na ktorý vás týmto všetkých srdečne pozývam,“povedal na záver odovzdávania cien prezident SLK. A zároveň prisľúbil, že ten budúci ročník usporiadajú kvôli počasiu predsa len o čosi skôr. Istota je istota.

 

 

 

 


2018

LEKOM SKI 2018

V sobotu 17. marca 2018sa lekári opäť stretli v lyžiarskom areáli Roháče – Spálená, kde sa uskutočnil 12. ročník lyžiarskych pretekov zdravotníkov v obrovskom slalome s medzinárodnou účasťou.  Lyžiarske preteky zdravotníkov LEKOM SKI 2018 sa ako zvyčajne konali pod záštitou Slovenskej lekárskej komory. Prví traja pretekári v každej kategórii boli odmenení hodnotnými cenami.

LEKOM SKI dáva možnosť nielen si kvalitne zašportovať, ale tiež vidieť sa s tými, ktorí sa počas roka nemajú možnosť len tak ľahko stretnúť. 

Tešíme sa na stretnutie opäť o rok. 

 

Viac informácii o programe a možnostiach ubytovania nájdete tu:

 


2017

LEKOM SKI 2017

V Roháčoch pôjde medzi zdravotníkmi do tuhého, už po jedenástykrát sa lekári stretnú spoločne na svahu

V sobotu 11.marca 2017 sa totiž lekári stretnú v lyžiarskom areáli Roháče – Spálená. Práve tam sa pod záštitou Slovenskej lekárskej komory uskutoční už  11. ročník lyžiarskych pretekov zdravotníkov v obrovskom slalome s dokonca s medzinárodnou účasťou. Celá akcia nesie názov LEKOM SKI 2017. Nielen lekári, ale i iní zdravotnícki pracovníci si tak zmerajú svoje sily na svahu. Na prvých troch víťazov čakajú dokonca zaujímavé ceny. 

Panovať bude ako po každý rok priateľská a uvoľnená atmosféra. LEKOM SKI dáva možnosť nielen si kvalitne zašportovať, ale tiež vidieť sa s tými, ktorí sa počas roka nemajú možnosť len tak ľahko stretnúť. 

Zúčastniť sa tejto príjemnej akcie je vcelku jednoduché. Podmienka je jediná. Byť zamestnaní v zdravotníctve. Potom sa už len stačí prihlásiť do štartovnej listiny a je to. 

Štartovné je 20,00 € pre členov Slovenskej lekárskej komory a 25,00 € pre nečlenov a zahraničných účastníkov. Vítané sú i deti zdravotníkov, pre ktoré je štartovný poplatok len 10,00 €. 

V cene štartovného poplatku je nielen účasť na samotnom preteku. Zahrnutý je v ňom tiež celodenný lístok na vleky, občerstvenie na svahu a záverečná recepcia. Na ňu si môžete vziať i doprovod, ten si však musí doplatiť 15 eur.

Veríme, že sa stretneme v hojnom počte a panovať bude ako vždy skvelá nálada.

Tešíme sa na vás. 

Viac informácii o programe a možnostiach ubytovania nájdete na web stránke SLK.

 


2016

2. apríla 2016 sa v lyžiarskom areáli Roháče - Spálená pod záštitou Slovenskej lekárskej komory a RLK Žilina uskutočnia lyžiarske preteky zdravotníkov v obrovskom slalome s medzinárodnou účasťou pod názvom LEKOM SKI 2016.

 


2015

21. marca 2015 sa v lyžiarskom areáli Roháče - Spálená pod záštitou Slovenskej lekárskej komory a RLK Žilina uskutočnili lyžiarske preteky zdravotníkov v obrovskom slalome s medzinárodnou účasťou pod názvom LEKOM SKI 2015.


Fotogaléria

 


2014

15. marca 2014 sa v lyžiarskom areáli Roháče - Spálená pod záštitou Slovenskej lekárskej komory a RLK Žilina uskutočnili lyžiarske preteky zdravotníkov v obrovskom slalome s medzinárodnou účasťou pod názvom LEKOM SKI 2014.


VÝSLEDKOVÁ LISTINA 

Fotogaléria


Prípravu a podujatie LEKOM SKI 2014 podporili:
Slovenská komora zubných lekárovWüstenrot poisťovňa, a.s.Motor-Car Bratislava, spol. s.r.o.

 


2013

16. marca 2013 sa v lyžiarskom areáli Roháče - Spálená pod záštitou Slovenskej lekárskej komory a RLK Žilina uskutočnili celoslovenské lyžiarske preteky zdravotníkov v obrovskom slalome pod názvom LEKOM SKI 2013

Dňa 15.3.2013, v predvečer LEKOM SKI 2013, sa uskutočnilo pravidelné stretnutie zástupcov Slovenskej lekárskej komory, Českej lekárskej komory, Poľskej lekárskej komory (NIL) a Oblastnej komory v Krakove (OIL Krakow) v Zuberci, v Penzióne JOSU. Na spoločnom stretnutí zástupcovia jednotlivých komôr rozdiskutovali možnosti vzájomnej spolupráce pri vzdelávaní lekárov, prípravu spoločných projektov na sústavné vzdelávanie lekárov, ako i možnosti výstavby spoločného doškoľovacieho centra vo Veternej Porube.

FOTOGALÉRIA

Fotogaléria

 


2012

17. marca 2012 sa v lyžiarskom areáli Roháče - Spálená pod záštitou Slovenskej lekárskej komory a RLK Žilina uskutočnili celoslovenské lyžiarske preteky zdravotníkov v obrovskom slalome pod názvom LEKOM SKI 2012.

 


2011

19. marca 2011 sa v lyžiarskom areáli Roháče - Spálená pod záštitou Slovenskej lekárskej komory a RLK Žilina uskutočnili celoslovenské lyžiarske preteky zdravotníkov v obrovskom slalome pod názvom LEKOM SKI 2011. 

 


2010

INFORMÁCIA o výsledkoch celoslovenské lyžiarskych pretekov zdravotníkov v obrovskom slalome pod názvom LEKOM SKI 2010, ktoré sa uskutočnili dňa 20. marca 2010 v lyžiarskom areáli Roháče-Spálená pod záštitou Slovenskej lekárskej komory a Regionálnej lekárskej komory Žilina.

 


2009

 


2008